Met trots introduceren we de visualisaties van Emotionele Ontwikkeling – een krachtig hulpmiddel voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking. De originele versie van de visualisaties zijn inmiddels wijd verspreid in Vlaanderen, met toepassingen binnen VAPH, psychiatrische instellingen, scholen en gevangenissen, opleidingsmodules en zoveel meer. Dankzij samenwerkingen met Duitse en Waalse universiteiten zijn deze posters nu ook beschikbaar in het Frans en Duits, en er wordt momenteel gewerkt aan vertalingen in andere talen.
Check de meest actuele stand van zaken op onze website of neem contact op via aristo.ongena@scienceforcare.com
Originele of vernieuwde posters? Hoewel we zelf de oude posters niet meer hanteren wegens het niet inbegrepen zijn van de nieuwste inzichten zoals de uitbreidingen van de fasen of inclusieve illustraties, kan je deze wel nog terugvinden via deze link. of kies voor de volledig vernieuwde posters die nog meer inspelen op inclusie, praktijkgerichtheid en visuele impact.
Bestel nu de vernieuwde brochure (A4 formaat) van emotionele ontwikkeling!
Om de lancering van de nieuwe brochure te vieren bieden we deze tijdelijk aan voor slechts 10 euro inclusief verzending.
Bestel deze brochure hier
Voor gebruik in teamlokalen, verpleegposten of onderwijssetting; hebben we de visualisaties ook beschikbaar in poster formaat (A2 formaat), welke u binnenkort kan bestellen. Heb je al interesse, stuur een mailtje naar Aristo Ongena
Heb je vragen of is iets niet duidelijk mag u altijd contact opnemen met: aristo.ongena@scienceforcare.com.
Het nieuwe handboek van emotionele ontwikkeling is eindelijk uit en te bestellen bij Gompels&Svacina.
Met veel trots kunnen we zeggen hieraan te hebben meegewerkt door niet alleen 2 hoofdstukken (Een dynamische benadering en Participatie) te hebben bijgedragen. Maar ook gezorgd hebben voor de nieuwe illustraties in het boek. Deze beelden zijn niet willekeurig geselecteerd, maar vinden hun oorsprong in het doctoraatsonderzoek van Aristo Ongena en werden prachtig vormgegeven door Stijn Grooten. Het onderzoek richt zich op manieren om de participatie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten bij het werken rond emotionele ontwikkeling. Visualisaties blijken hierin een centrale rol te spelen.
Uit het onderzoek kwam naar voren dat niet elke vorm van visualisatie geschikt is voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Waar de ene persoon afbeeldingen te complex vindt, ervaart een ander ze juist als te eenvoudig of kinderlijk. Sommigen geven de voorkeur aan veel details, terwijl dat dit voor anderen net verwarring veroorzaakt. Om op deze en andere problemen in te spelen, werd eerst uitgebreid onderzocht wat volgens de literatuur goede visualisaties zijn. Vervolgens werden de mensen met een verstandelijke beperking zelf bevraagd: wat zien zij graag? Dit resulteerde in een synthese van tekenstijlen en personages, waarbij de uiteindelijke keuze bij de mensen met een verstandelijke beperking zelf lag, en welke terug te vinden is in dit handboek of op deze website.